♥ I Follow! ♥

Tabung Duit Kawen. Click Semua Ye ^^







Wednesday, November 2, 2011

Terlupa Pasal Pelajaran Tauhid Darjah 6.

Tadi, bertexting ngan my beloved sister, dia bagitau dia sedang ada exam. Aiippss..bole plak ada exam tapi bertexting? Biar betik adik naz sorang ni? Haha. Then bole plak dia suh Google jawapan..dan naz plak dengan lajunya menggunakan segala kepakaran meng- Google mencari jawapan. 

Hebat kemain kaw naz.

Antara soalan yang ditanya, berapa sifat mustahil bagi Allah? Haahhh kaw. Bole-bole naz lupa pasal ni? Kerna telah meninggalkan zaman skola agama 13 tahun yang lalu, buat naz terlupa pasal ni T_T Sadiss kan? Setelah meng-Google, baru la tau sifat mustahil bagi Allah ada 20, yang berlawanan juga dengan sifat wajibnya yang 20. 

Ya Rabbi, punya teruk naz. Bole lupa semua ni? Padahal zaman skola agama dulu, bukan kemain Ustaz Badrus (perrgghhh, ingat lagi tu nama ustaz yg ala2 P.Ramlee) dok nyoal satu-satu org psl sifat wajib dan mustahil ni dalam subjek Tauhid time darjah 6 kat skola agama dulu. Siap ada lagu khas untuk mengingati setiap sifat, yang now naz dah terlupa lagu tu -.- 

Sungguh 'classsss' tidak terperi kaw naz -.-

Hmm, ke korang pun ada yang tak tau sifat 20 yg mustahil bagi Allah? Meh la..nak share, ni hasil Google jgak ni.

Sumber : HERE

Emm, if korang nak tau lebih lanjut tentang sifat-sifat ni, naz ada jumpa 1 website lagi yg psl ilmu Islam ni. TEKAN SINI. Hahh, kat website ni ada link-link psal ilmu ni semua. 



p.s : terasa jahil plak benda mudah ni bole lupa -.-





6 comments:

smilenajah93 said...

hm , kalau sifat wajib tu kan ade lagu die . hm , senang ingt :)

Snazzy Naz said...

@smilenajah93 : dulu kemain rajin hafal lagu nak ingat, skrg dah lupa. haiihhh

Rizal Slaughterheart said...

haha kalau syg 13 thn, riz dah 14 thn... lagi la lupa... dah la malas ;D

Snazzy Naz said...

@Rizal Slaughterheart : haha, jom baca kitab tauhid semula :)

Rizal Slaughterheart said...

Syg: Jom.... try download yg versi EBOOK dulu... hehehe

EZAN IDMA said...

teringt masa skolah petang dlu asek fail je bhase arab hehe