♥ I Follow! ♥

Tabung Duit Kawen. Click Semua Ye ^^







Wednesday, January 30, 2013

Now Its Mine | Bella Engagement Ring.




Salam my dear readers... terutama kat fan-fan Twilight.

Well, akhirnya... this engagement ring become MINE! Edward Cullen yang hensem tu give me as engagement ring kat naz time melamar tadi. Teeet~ Bermimpi di siang hari betul kau naz! Hak hak hak.

Actually dah lama target this ring, sejak dari The Twilight Saga punya episode rasanya yang ada keluar this engagement ring masa Edward Cullen lamar Bella Swan. So, since that...naz tercari-cari la sapa-sapa yang sell this sweet ring. Gatal jari-jemari nak wear this as accesories.

Pernah jumpa seller, tapi dari luar negara plak. Calculate harga then postage cost segala, mau ratus-ratus juga T_T, so cancel. Then, naz teringat satu tempat yang naz rasa dia ada jual barang-barang bagi peminat Twilight. Dari diary, pensil case twilight...then I search her page in Facebook, and then lucky me,  yess!! She sell the ring also!!! Seller tu adalah Banana Shop's.

So, naz inbox her and ask bout this sweet ring. Of course this special thing kena pre-order.. Naz lucky sekali lagi..coz tarikh pre-order  hampir-hampir sampai ke penghujung masa naz order tu. But alhamdulillah, I manage to order it!!  Fuuh, penantian memang satu penyeksaan kata orang, but at last..akhirnnya, today...sebelum tengah hari, naz terima satu parcel dari Banana Shop's. Weehuuuu~~~

Close up!

Masa dapat tu...kemain excited. Sarung kat jari memang sangat-sangat gorgeous. Wah.. wahhh, excited! Cuma, agak longgar sket, adakah naz dah kurus? Ke jari jer yang mengurus? HAHAHA :D

Bella on the right, mine on the left.

So, tripping like Bella Swan. Snap beberapa keping picture yang sangat best. Hahah. Perasan kau naz!


Honestly, naz agak berpuas hati dengan this ring. Sangat-sangat. Ohsem!!! Masa beli ni, naz ambik size 6. Jangan risau, dalam album tu ada measurement ring, paling kecil size 5 dan yang paling besar size 12 in USA size. So..kalau korang de masalah nak ukur jari tu...pegi jer kedai jual barang kemas, suh diorg ukur. Hehe, standard size... kat Malaysia rasanya pakai measurement Japan. Kalau naz, yang size 6 ni.. sepatutnya in Japan's measurement..adalah size 12. For uolls pnya information, saiz jari kanan ngan kiri berbeza ye. Yang naz ni, ni adalah utk measurement jari manis kiri, kalau kanan..in Japan's measurement..naz wear size 13.


Well, oh yes...I super love this ring. Bole la melaram nanti. hik hik hik (ketawa sopan). So, if korang berminat nak dapatkan barangan Twilight, or this lovely ring.. bole gi kat Banana Shop's then pre-order your things. Yang naz order ni, engagement ring... kalau korang berminat wedding ring Bella pun, dia ada jual.

Jom shopping kat Banana Shop's :)


Sekian, terima kasih sudi baca.

Lots of 

XOXO












4 comments:

Norasiah Nasir said...

lawa ..:)

Why Farouk said...

Cis cis cissss. Dia dah dapat dulu. I've been searching for the same ring all this while. Cantek sangat kannnn.

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

@Norasiah Nasir : kan kak? heee. suka sngt.

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

@Why Farouk : hehe, dh jmpa ke belum? beli, beli, beli...