♥ I Follow! ♥

Tabung Duit Kawen. Click Semua Ye ^^







Tuesday, October 15, 2013

Review : Miracle Muslimah

Salam alayk my dear readers..

Almost 3 month, naz takde wat review pasal product in my blog. Kali ni, naz up satu lagi entry utk share review ngan kalian..tentang apa yang naz guna dan pakai. Just to share with uolls utk dapatkan sedikit gambaran dan mungkin tips ke or kesan this product dengan naz.

Yups, ada 2 product yang naz tertangguh nak wat entry..but utk buat review, wajib di seperate kepada 2 entry yang berlainan. Bukan nak perbanyakkan entry, tapi utk kemudahan my beloved readers :)

Miracle Muslimah


Well, utk review kali ni..adalah pasal one product, yang dikenali sebagai Miracle Muslimah. Woow, nama pun dah hebakkk.. uolls yang girl2 ni suka kan product-product yang ala ada 'miracle' ni kan? Sure ada yang tertanya-tanya apa benda la Miracle Muslimah ni?

Naz mula mengenali this product apabila naz di invite oleh seorang sahabat, Kak Siah... utk like fanpage this product. Well, seperti biasa...nak akan scroll dulu page ni, utk tahu pasal this product. 

Actually, ia adalah product REFRESHING SPRAY..and sangat-sangat sesuai utk wanita-wanita bertudung di luar sana. Selain daripada tu, ia sangat sesuai utk mereka-mereka yang mempunyai masalah migrain. 

Masa naz lihat jer this product, terdetik hati naz utk PM the owner's blog. Alhamdulillah, stp pertanyaan naz dijawab dengan cepat. Berfikir-fikir, samada nak ambik trial dulu ke, pack travel kit ke atau medium size. But, setelah berfikir dan tidak mahu frust, naz terus decide utk beli size Large.

Buat pembayaran include postage, dalam masa 2 hari..apa yang naz pesan sampai. Cepat service..alhamdulillah. Salah satu cara utk menarik pelanggan. Naz buka bungkusan, dan naz dapati selain daripada botol besar yang naz order, naz juga di beri sekali 4 botol trial pack. 2 daripadanya adalah Miracle Muslimah Refreshing Spray, dan 2 lagi adalah Miracle Refreshing For Men. 

Well, naz lebih prefer Miracle Muslimah Refreshing Spray. Agak lembut..berbanding Miracle Refreshing For Men, yang mana ia ada bau cam buah-buahan, like strawberry gitu. 


Saya pengguna Miracle Muslimah Refreshing Spray.

Naz gunakan product ni bila naz pening kepala, bila datang migrain. Sebelum ni, asal pening kepala...migrain datang je, peneman dan kawan rapat naz adalah Panadol. Ya, agak bahaya asyik makan panadol. Sepapan bole habis sehari. But, dengan Miracle Muslimah ni...naz bersyukur sangat, sebab ia sangat berkesan pada naz. Naz hanya perlu titiskan beberapa titis, dan sapu di kawasan sakit kepala dan kulit kepala. Urutkan hingga meresap ke dalam kulit kepala. Alhamdulillah, rasa nyaman dan sejuk yang terzahir kerna miracle muslimah ni, pening kepala naz berkurangan dan rasa refresh. Setiap pagi, sebelum pergi kerja, dah menjadi rutin naz utk menyapu Miracle Muslimah ni ke kulit kepala dan tengkuk. Memang benar-benar buat hari naz bertenaga dan semangat. Alhamdulillah.

Naz bawa Miracle Muslimah ni ke mana saja naz pergi. Even, di office. Naz letakkan satu di ofis, dan bila rasa rimas akibat lama bertudung, stress dengan kerja...naz hanya perlu titiskan ke tgn, ratakan ia kemudian sapu di bahagian kepala dan belakang tengkuk, dahi, telinga dan di kawasan dalam tudung. Serta merta, rasa rimas tadi hilang dan lega. Kalau tak, asyik nak perbetulkan tudung jer setiap masa.

Kawan-kawan ofis naz menegur dan bertanya apa yang naz gunakan? Perfume apa? Sebab wangi and rasa fresh je. Naz suruh diorg buka page Miracle Muslimah, dan mereka baca.. dan berminat. Siap tanya naz, naz ada jual ke? Haha, nyesal tak jadi agent hari tu..bole dapat pendapatan sampingan. But, utk share kepada rakan-rakan, naz beri secara percuma kepada kawan naz tu Trial Pack yang naz dapat masa naz beli Miracle Muslimah botol besar tu. Masing-masing sorang satu. Now, rutin kami dalam ofis...rimas jer, sapukan Miracle Muslimah. Sampaikan sorang kawan yang naz berikan trial pack tu, buat ala-ala perfume. Gosok-gosokkan kat tgn, then sapu kat baju. Lucu melihat gelagat dia. But, sangat happy utk share this moment and this product dengan mereka.

Miracle Muslimah refreshing spray ni juga mengurangkan rambut gugur. Alhamdulillah, rambut naz yang banyak gugur sebelum ni berkurangan. Kelemumur juga semakin berkurangan. Naz ada sapukan Miracle Muslimah Refreshing Spray ni pada mak naz haritu, sebab mak pening kepala..dan susah nak tidur. Alhamdulillah, lepas sapukan Miracle Muslimah ni, pening kepala mak berkurangan dan mak rasa senang nak tidur. Malah kata mak, bau Miracle Muslimah tu sedap. Hehe.


Kandungan Miracle Muslimah


Korang yang ingin mencuba this product, bole PM trus kepada page Miracle Muslimah.. or agent-agent mereka. InsyaAllah, kalian akan berpuas hati. Recommended!!!  Apa yang lebih penting, product ni 100% natural base. Korang tau kan, naz memang pengguna natural base jer lately? Selamat, InsyaAllah. Jgn percaya sngt product-product kimia, tak bagus untuk kita. Mungkin ada hasilnya cepat, tapi kesan di masa hadapan sendiri tanggung ye. That why naz prefer natural base.





Satu lagi, kita kena percaya juga.. tanpa kekuasaan Allah, guna apa sekalipun..jika Allah tidak perkenan ia akan memulihkan kita, maka ia tidak akan memulihkan kita. So, keep on searching apa product yang sesuai dengan anda. Tak salah mencuba utk lihat hasil. Tapi, pastikan tidak terkandung bahan-bahan berbahaya ye. 

Cuba tau! Thank kepada Kak Siah kerna memperkenalkan this product pada Naz.


Thanks sudi baca.

Lots of love.


XOXO







4 comments: